Our story and what we can do together

Vill du samarbeta med oss? Allt börjar här, vi är glada att du hittat hit!

Har du en fastighet som du vill göra om till en destination, en bit mark som kan bli en reseanledning eller är du på jakt efter Nordens mest spännande hotelloperatör? Kanske är du en duktig leverantör eller konsult som vill vara med på ESS resa? Behöver du mer information om våra finansiella tal eller vill veta det senaste om vår nästa stora satsning? Oavsett så tror vi att en det är en bra start att du får lära dig lite mer om oss.

Därför ska vi kort beskriva vilka vi är och längre ner på sidan hittar du kontaktuppgifter beroende på vilken typ av samarbete du är intresserad av.

Så, här är den korta versionen av hur allt började och vad vi står för. ESS Group grundades i samband med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Året var 2007 och Ystad Saltsjöbad var precis som många andra svenska strandhotell, det vill säga ett sömnigt konferenshotell som levde upp under sommarmånaderna. På den tiden drevs hotellet av två segment: möten och konferens samt affärslogi. Beläggningen låg någonstans runt 56%. Men varför skulle konferens- och affärshotell inte kunna vara fullbelagda året om och varför måste de vara så tråkiga? Och vad skulle hända om vi fokuserade alla våra krafter, arbetsinsats och pengar på att försöka få gäster att vilja komma tillbaka?

De här frågorna blev starten för ESS Groups destinationsresa. En resa som har resulterat i 10 destinationer och 15 restauranger. Från Ystad Saltsjöbad, MJ’s och Villa Strandvägen i södra Sverige till Falkenberg Strandbad på västkusten, följt av Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg och sedan Steam Hotel vid Mälaren nära Stockholm. Efter det lämnade vi Sveriges gränser och öppnade Fýri i Hemsedal, Norge, och tog sedan över danska Marienlyst i Helsingör. Vår senaste kärlek är Ellery Beach House på Lidingö i Stockholms skärgård. Nästa stora projekt ligger i stadsdelen Gårda i Göteborg. Vi är också superstolta över att vara en del av klubbarna och restaurangerna Brasserie LIPP, Port du Soleil, Köket, 8ight, Barabicu, Tranquilo, Zamenhof och Excet.

För oss är långsiktighet allt, vi gör inga kortsiktiga affärer. Det är ett mind-set som genomsyrar allt vi gör. Vi investerar strategiskt och kontinuerligt för att ständigt utveckla upplevelsen på våra destinationer och därigenom vara intressanta över tid. Vi är alltid ärliga i vår kommunikation med gästerna, både digitalt och i person. Den bild vi målar upp för vår gäst sätter förväntningar som vi vill överträffa vid varje besök. Genom att tänka och agera långsiktigt i allt vi gör skapar vi stamgäster, ambassadörer och relationer. Det är vårt sätt att ta ansvar och skapa trygghet för framtiden.

Så, vem är du och hur kan vi hjälpa dig?

Nedan hittar du svaren på de allra flesta frågor. Oavsett om vi ska bygga ett hotell tillsammans, om du är på jakt efter ett snyggt mötesrum eller om du letar efter ett jobb eller samarbete.

What can we do for you?

Nedan hittar du svar på de allra flesta frågor. Oavsett om vi ska bygga ett hotell tillsammans, om du är på jakt efter ett snyggt mötesrum, om du är ute efter ett jobb eller om du är intresserad av att samarbeta med oss.

Samarbeten

Jag har en fastighet, mark eller annan möjlighet och jag är intresserad av att skapa en ny destination tillsammans med er.

Gästservice

Har du några frågor? Redo att boka? Yay! Låt oss snacka! Vi är supersnabba på att svara.

Konferens

Är du trött på samma gamla konferensupplevelse? Vi har lösningen.

Våra destinationer

Kolla in alla våra destinationer – inspirerat av allt som är lite annorlunda och med kärlek för detaljer.

Jobba med oss

Vill du bli en del av familjen och skapa stunder av glädje varje dag?

Företagsavtal

Besöker ditt företag våra destinationer ofta? Nyfiken på att teckna ett företagsavtal? Vi kan lova att det kommer vara början på något riktigt bra.

Ge oss feedback

Jag vill gärna lämna feedback från mitt besök på en av era destinationer, vart vänder jag mig?

Kommande besök?

Jag behöver komma i kontakt med någon gällande mitt kommande besök, vart vänder jag mig? Vårt Service team hjälper dig gärna.

Mat & Dryck

Jag säljer magiska produkter som jag tror kommer att göra era gäster överlyckliga, vem kontaktar jag för att presentera mig?

Inredning & Design

Jag jobbar inom inrednings- och designbranchen och har produkter som kommer att göra era hotel ännu snyggare. Vem kontaktar jag?

Ledningsgrupp

Japp, här hittar du de som är med i ledningen. Däremot så menar vi att alla de riktiga hjältarna finns ute på våra destinationer. Så om det är en speciell person som du letar efter men inte kan hitta, tveka inte att skicka iväg ett mail till friends@essgroup.se så hjälper vi dig direkt.

Jonas Stenberg
Jonas StenbergCEO & Partner
jonas@essgroup.se
Carl Lundgren
Carl LundgrenBrand Director & Partner
carl@essgroup.se
Claes Tallhage
Claes TallhageCFO & Partner
claes@essgroup.se
Anders Nilsson
Anders NilssonCOO & Partner
anders.nilsson@ysb.se
Anna-Carin Rasmusson
Anna-Carin RasmussonCommercial Director & Partner
anna-carin@essgroup.se
Fredrik Toreskog
Fredrik ToreskogCreative Director & Partner
fredrik@essgroup.se

Let’s Work Together

BLI EN DEL AV VÅR FAMILJ

Brinner du för att skapa stunder av lycka på jobbet? Vill du vara del av en stor familj där innovation, upplevelser och att få våra gäster att vilja komma tillbaka är högsta prioritet? Känner du för att vara med på en resa där målet alltid är att överträffa förväntningar och skapa individuella gästupplevelser i världsklass? Ser du dig själv som en passionerad, professionell och lekfull person? Svarat ja på allt? Perfekt!

Book your stay here