Information om Coronavirus (Covid-19)

Senast uppdaterad: 22 mars, kl 20:00

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) så vill vi på ESS Group informera om hur vi ser på situationen och var du kan vända dig om du har frågor. Den här sidan uppdateras löpande och här överst ser du när vi gjorde den senaste ändringen.

Vi följer rekommendationer och råd från de svenska myndigheterna och just nu är det Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten som är sajterna som vi hela tiden laddar om och som vi uppmanar dig att besöka. Förutom den är Vårdguiden 1177 och UD viktiga. Det finns också det nationella informationsnumret 113 13 som du kan ringa om du har frågor om Corona.

Vi har också sen några veckor tillbaks kraftigt utökade rutiner, restriktioner och guidelines kring resor, hygien, mat, rengöring och städ som garanterar en mycket hög hygienisk nivå. Detta har alla våra destinationers ledningsgrupper och medarbetare tagit del av. Våra medarbetare har mycket tydliga direktiv om att stanna hemma vid minsta symtom. Viktigt att du som gäst stannar hemma om du själv känner dig sjuk.

Idag skrev vår VD Jonas Stenberg ett jättelångt och öppet brev till alla gäster. Det handlar om hur vi ser på allvaret i situationen, vårt möte med våra medarbetare, att vi aldrig kommer ge upp och vad vi nu gör för att blicka framåt. Läs gärna brevet här. Och vill du läsa mer om den bästa dealen vi gjort sen starten av Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan så klickar du här.

Kanske funderar du på att boka om din vistelse hos oss? Om du har bokat via en så kallad OTA (Online Travel Agency likt Expedia, Booking, Hotels.com osv) så får vi lov att hänvisa dig direkt till dem. Vi tänker att där man bokat, där bokar man också om/av.

Om du är ett företag som bokat ett möte eller konferens så hittar du avbokningsreglerna i din bekräftelse. Även mail och telefon till din säljare finner du där.

Reser du privat till någon våra destinationer och har bokat direkt via oss så gäller våra normala avbokningsregler. Har du ett avbeställningsskydd kan du avboka kostnadsfritt 24 timmar innan ankomst. Att boka om din vistelse är naturligtvis kostnadsfritt.

Förbudet kring publika sammankomster över 500 personer i Sverige? Steam Hotels stora festlokal Grand Hall tar visserligen 505 personer men vi har ännu inte haft något evenemang med så många gäster här. Och inget så stort bokat framåt i tiden heller. Våra andra destinationer i Sverige är mindre och ingen har mötes- och konferensrum som tar fler än 230 personer.

En av våra destinationer ligger i Hemsedal, Fyri Resort. När Norska regeringen på presskonferensen den 12 mars meddelade om fler beslut om hur man kraftfullt begränsar smittspridningen så valde Hemsedals Kommun att snabbt ge direktivet att under 2 veckors tid stänga alla hotell. Skistar meddelade då att liftsystemen i både Hemsedal och Trysil stängs ner på obestämd tid. Utifrån denna situation har vi tagit beslutet att inte öppna Fyri förrän den 13 augusti. Vi beklagar detta! Mer info om situationen för Fyri och vad som gäller för dig som gäst finner du här.

Danmarks regering tog den 13 mars beslutet om att stänga sina gränser från lördag 14 mars till 13 april. För dig som är dansk gäst och har bokat Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad (eller någon annan av våra destinationer) i den här perioden så hjälper vi dig naturligtvis att omboka din resa. Telefonnummer och mail längst ner här.

Svenska Regering lanserade den 16 mars ett stort krispaket för att hjälpa företag och branscher som är hårdast drabbade. Bra och viktigt för Sverige tycker vi!

Vi har upptäckt ett flertal fall där vi nu ser att företag vill boka möten här hemma i Sverige istället för att resa utomlands. Vill du också få hjälp med detta så mailar du meetings@essgroup.se lovar vi att hjälpa dig att hitta ett bra upplägg.

Ikväll kl 21.15 håller statsminister Stefan L ett tal till nationen. Vi lyssnar och återkommer så snart vi kan om något ändras.

Har du ytterligare frågor eller vill vet mer om respektive destinations rutiner så finns vi standby med många duktiga medarbetare på 0775-553 553 mellan kl 08.00-20.00 eller på mailen friends@essgroup.se

Varma vinkningar,
Vännerna på ESS

Let’s Work Together

BE A PART OF OUR FAMILY

Do you want to create moments of happiness during your workday? Fancy being a part of a big family where innovation, experiences and turning our guests into regulars are always the top priority? Feel like joining a misson of always exceeding expectations and creating an individual world-class guest experience? Do you see yourself as passionate, professional and playful? Are those all yes? Awesome!

Be a member of great service

You give us style and love, we give you exclusivity.

Apply here

Let’s be best friends for life! Come on – click it!

At your service!

Did we manage to inspire you? We’d love to hear what you think or answer any questions you might have. We are passionate about what we do and can’t wait to help out in anyway we can. Give us a call or shoot us an email! Interested in our story or looking for a specific team member at ESS Group? Click here to read more about us.

Business & Meetings:

meeting@essgroup.se

ESS Group Drakegatan 10 412 50 Göteborg Sweden

Let’s talk!

We (ESS Hotel Group AB) process your personal data for three (3) years in accordance with our personal data policy, read more here: ESS Group – Privacy Policy

Book your stay here