Frågor och svar om Corona

Viruset alltså.

Senast uppdaterad: 12 maj kl 14:00


Har ni öppet? är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!
Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar.

På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler, öppettider, vad som gäller på restaurangerna, och hur vi agerar om vi mot förmodan skulle behöva stänga under en period. Ett hotell omfattas av trängselregler och definieras inte som en allmän sammankomst. Läs mer här.

Hygien
Allmänna sammankomster
Restaurang
Spa & Pooler
Av / Ombokning
Kontakta oss

Hygien

Så. Vad gör ni för att minska smittspridning?
Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nyckelkort, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Vi lyssnar självklart på direktiven kring att man inte får ha barservering och vi har ändrat om våra frukostar för att undvika trängsel. Vi har minskat vår kapacitet i alla restauranger och är noga med minst 1 meters mellanrum.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Okej. Vad gör era medarbetare på plats?
Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och på samtliga destinationer har vi noga rutiner om att inte komma till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?
På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

 • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos Folkhälsomyndigheten.
 • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19.
 • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Yes, jag är med! Har ni några andra allmänna råd?
Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen:

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand
 • Undvik större folksamlingar
 • Stanna hemma om du är sjuk
 • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk
 • Håll avstånd till andra gäster

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av.

Allmänna sammankomster

Med anledning av regeringens viktiga direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 8 personer, förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för våra hotell. Maxantalet på 4 personer i samma sällskap gäller endast vid restaurangbesök. För allmänna sammankomster gäller fortsatt ett maxantal på 8 personer. I nästa stycke hittar du mer information om trängselregler som hotell- och restaurangverksamhet omfattas av.

Kan ett hotell eller restaurang räknas som en allmän sammankomst?
Nej. Ett hotell omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. Alla våra hotell har justerat just detta. Och det faktum att nu mycket färre gäster är på våra hotell gör att vi välkomnar dig till en lugn och luftig upplevelse.

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Möten eller konferenser med fler än 8 personer, är det okej?
Vad gäller möten och konferenser i våra lokaler i grupper större än 8 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 10 anställda. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

Restaurang

Magen kurrar! Är det safe att äta på er restaurang?
Även, och kanske särskilt i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. Med det sagt, så förstår vi om du känner en viss oro över att äta ute.

Vi har tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

Okej, vad bra! Vad betyder det i praktiken?

 • Vi har menyer som QR-koder så att du enkelt kan läsa dessa i din egen telefon och inte behöva ta i några tryckta menyer.
 • Vi har minskat antalet bord i våra restauranger, både inomhus och på uteserveringarna. Det innebär att det blir lite luftigare! Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och när du gör din entré till våra restauranger instruerar vi dig hur vi vill att du agerar.
 • Maxantal på restauranger är 4 personer i samma sällskap. (Ett restaurangbesök är inte en allmän sammankomst)
 • Vi har tilldelade frukosttider för att undvika trängsel. För lunch och middag är det enbart bordsservering som gäller (på våra svenska hotell).
 • Vi serverar endast mat i form av take away och vid bordet på lunch och middag enligt Folkhälsomyndighetens senaste direktiv, för att begränsa antalet gäster i vissa områden och därmed också minska risk för smittspridning .
 • Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på vår restaurang.
 • Observera att sista bokningsbara tid i restaurangen är cirka 2 timmar innan restaurangen stänger/slutar servera alkohol.

Ni får ju inte servera alkohol efter klockan 20. Kommer jag missa något?

Riktlinjerna gällande vilka områden som är öppna för gäster efter kl 20.30 kan variera mellan olika regioner, uppdaterad information finns på varje destinations hemsida.

För att du inte ska missa något, så har vi även valt att tidigarelägga delar i din upplevelse, såsom exemplevis incheckning. Allt för att du ska få tid att uppleva det du vill innan det är dags att mysa vidare i ditt fina rum. Mer specifik information om just din upplevelse skickar vi till dig innan ankomst.

Erbjuder ni room service?
Absolut! Om du som hotellgäst hellre vill käka på ditt mysiga rum, erbjuder de flesta av våra hotell room service under majoriteten av dygnets timmar. Och med lite extra snabb service på tiden runt och efter kl 20.00. Alltså både frukost, lunch och middag. Vi bjussar självklart på denna service och ställer er mat, efter en vänlig knackning, på en bricka utanför dörren. Där room service inte finns går det istället bra att tex beställa barmat och ta med sig upp till rummet.

Har ni take away?
I nuläget erbjuder alla våra svenska hotell take away, se mer specifik information på respektive hemsida.

Barservering är ju faktiskt förbjuden nu. Hur gör ni då?
Vi serverar allt vad ni vill ha vad det gäller dryck och mat, till bordet. Vill ni beställa take away-mat, så ordnar vi givetvis detta med. Och room service är vi nu riktigt bra på så bara slå oss en signal.

Spa & Pooler

Jag vill bada! Är det tryggt att vistas på ert spa?
Ja. Simbassängerna är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger för att säkerställa att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att även Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten. Svensk Simidrott skriver så här om just det, vilket vi tycker är en bra källa. Att vi har lite större mängd klor i vattnet just nu är inget som har negativ effekt på hälsan, vilket innebär att du kan plaska i lugn och ro.

Begränsar ni antalet gäster?
JA, vi begränsar antalet gäster genom att man har olika paket då man är på olika ställen i huset vid olika tidpunkter. Efterfrågan är också mindre nu. Detta sammantaget gör att du inte kommer att behöva trängas med andra.

Vi uppmanar alla våra gäster att hålla ett rimligt avstånd (ingen gillar väl att stå kloss an med en främling i baddräkt ändå..?) och vi påminner även alla våra gäster att duscha före och efter bad.

Av / Ombokning

Har ni några nya och flexibla av- och ombokningsvillkor? Självklart!
Det är många som vill ha svar på vad som gäller för av- och ombokning och vi förstår er frustration när ni fastnar i telefonköer hos oss! Tyvärr hinner vi inte svara så snabbt som vi vill på alla era frågor just nu, så vi har samlat de vanligaste här.

Privatgäster

Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen, Ellery Beach House, Falkenberg Strandbad & Steam Hotel

Hur tätt inpå ankomst kan jag boka om min vistelse?

Du kan omboka din vistelse kostnadsfritt till en likvärdig veckodag fram till och med 30/5 2021. Vid ombokning till datum efter 30/5 kan eventuell mellanskillnad tillkomma. Du behöver omboka din vistelse senast 24 timmar innan ankomst. Vid av- och ombokning senare än 24h före ankomst debiteras 100% av vistelsens totala belopp. Vill du avboka helt så är det fri avbokning fram till 7 dagar innan ankomst. Kontakta ditt hotell för hjälp. Du kan också chatta med oss på hemsidan respektive hotells hemsida. Ha ditt bokningsnummer tillgängligt så underlättar du både för oss och dig själv.

Hotel Pigalle, Hotel Bellora & MJ’s

Hur tätt inpå ankomst kan jag av- eller omboka min vistelse?
Du kan av- och omboka din vistelse fram till kl. 15 på ankomstdag utan kostnad. Kontakta hotellet du bokat på telefon eller mail direkt (se kontaktuppgifter nedan). Du kan också chatta med oss på hemsidan. Ha ditt bokningsnummer tillgängligt så underlättar du både för oss och dig själv.

Vad gäller för regler för Julklappen?
Julklappen kan bokas om kostnadsfritt förutsatt att det sker minst 24h innan ankomst och under den angivna giltighetstiden. Om Folkhälsomyndigheten skärper restriktionerna under den angivna perioden och du inte får besöka oss, så förlängs giltighetstiden med motsvarande tid.

Vad händer om jag har en bokning och ni tvingas stänga under en period?

Don’t call us – we’ll call you. Vi ber om lite tålamod just nu då vi ofta behöver justera tider och reservationer med kort varsel. Men vi kontaktar dig så snart vi har möjlighet. Vår ambition är som vanligt att ge dig den bästa upplevelsen och den ambitionen gäller även i dessa tider!

Vi kommer att försöka ha öppet så länge vi har möjlighet, men vi följer noga utvecklingen och rekommendationer från ansvariga myndigheter. Skulle vi få direktiv om att stänga ner hotell eller restauranger i ett par veckor eller månader, så hjälper vi dig självklart att boka om din vistelse hos oss så fort vi öppnar igen.

Vi är omåttliga optimister och hoppas verkligen att vi inte hamnar i det läget, men om det skulle vara fallet, så ber vi dig vänligen om att ha lite extra tålamod med oss på telefon och i mail. I ett sådant läge kommer ni vara många som hör av er samtidigt, men tillsammans kommer vi givetvis hitta lösningar för er alla så fort vi bara kan!

Företagsgäster

Vad gäller om jag har en inbokad konferens eller möte?
För företag som har bokat en konferens eller ett möte hos oss så gäller avbokningsavtalen som överenskommet.
Ni, våra företagsgäster, är extremt viktiga för oss just nu och därför blir vi otroligt glada om ni redan nu vill boka in era vinter- och höstkonferenser på våra destinationer. Vi ser självklart även till att lösa en lite extra bra deal till er!

Vi är måna om att ni skall känna er trygga och är flexibla gällande avbokningsvillkoren. Maila Calle, Susanna, Tessan, Kristian och säljteamet på meetings@essgroup.se så berättar vi mer.

Kontakta oss (och ha lite extra tålamod!)

Det är många som kontaktar oss just nu och vi hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig!
Här hittar du kontaktuppgifter till alla våra destinationer. Du kan också chatta med oss på respektive hotells hemsida.

Falkenberg Strandbad
Falkenberg Strandbad0346-714900
reception@strandbaden.se
Ystad Saltsjöbad
Ystad Saltsjöbad0411-136 30
info@ysb.se
Steam Hotel
Steam Hotel021-4759900
bokning@steamhotel.se
Hotel Bellora
Hotel Bellora031-7673400
reception@hotelbellora.se
Hotel Pigalle
Hotel Pigalle031-802521
reception@hotellpigalle.se
MJ's
MJ's040-664 64 00
reception@mjs.life