Nu öppnar vi Skånes första skidresort!

Glöm allt vad Alperna heter – nu kan du äntligen åka skidor i södra Skåne! Skidanläggningen Ystad Winter Wonderland öppnar redan till jul och kommer att bravera med en skidbacke på 450 höjdmeter och 8 olika liftar.

Om Ystad Winter Wonderland

Efter megasuccén med vårt nya resorthotell Fýri i Hemsedal såg vi en stor efterfrågan på fjällhotell bland svenskar i Sydsverige. Därför tog vi beslutet att dra igång Ystad Winter Wonderland, en året runt-destination som ska fungera som skåningarnas egna Alperna. Destinationen är både miljövänlig och tidseffektiv och kommer att gynna hela turistnäringen i Skåne.

Hur ska Winter Wonderland byggas? Kommunens arbete med dränering och utgrävning av Ystads hamn har resulterat i stora volymer av berg och sten och kommer att utgöra grunden för destinationen.

Mer om Winter Wonderland
Bilder

En helt ny upplevelse

Ystad Winter Wonderland blir 450 höjdmeter (Branäs jmf 415 meter) med en längsta nedfart på hela 2 km som också mynnar ut strax bredvid gastro-boutique-hotellet Villa Strandvägen, några hundra meter från Ystad Saltsjöbad.

”Konstgjorda öar är Dubai och Abu Dhabi bra på. Vi tänker nytt! Vårt berg och arbetet med Ystad Winterland blir det mest komplexa vi gjort sedan arbetet med att göra det 100 år gamla ångkraftverket i Västerås till det som nu är Steam Hotel. Med våra samarbetspartners Skistar, Peab och NCC ser vi bara möjligheter,” säger Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Liftsystemet byggs initialt med totalt 8 olika liftar där teknik och system alla levereras av världsledande Doppelmayer. Skiddestinationen kommer att stå klar till skidsäsongen 2019/2020.

  • Öppnar: Vintersäsong 2019/2020

  • Höjdmeter: 450 meter

  • Längsta nedfart: 2 kilometer

  • Antal liftar: 8 st.

Kontakt:
Jonas Stenberg
VD, ESS Group
0733-195818
jonas@essgroup.se

Let’s Work Together

BLI EN DEL AV VÅR FAMILJ

Brinner du för att skapa stunder av lycka på jobbet? Vill du vara del av en stor familj där innovation, upplevelser och att få våra gäster att vilja komma tillbaka är högsta prioritet? Känner du för att vara med på en resa där målet alltid är att överträffa förväntningar och skapa individuella gästupplevelser i världsklass? Ser du dig själv som en passionerad, professionell och lekfull person? Svarat ja på allt? Perfekt!

LEDIGA TJÄNSTER

Be a member
of great service

Du ger oss stil och kärlek, vi ger dig exklusivitet.

Ansök här

Ska vi bli bästa vänner? Ja tack! Klicka här.